Header label
Vrijwilligers

Beweeg als vrijwilliger mee met Mijzo

Door de toenemende vergrijzing en de krappe arbeidsmarkt bent u als vrijwilliger in de zorg belangrijker dan ooit. Dankzij u is er meer persoonlijke aandacht voor cliënten en staan zij langer aan het roer van hun eigen leven. U bent dus echt van waarde bij Mijzo!

Als vrijwilliger heeft u de regie

Natuurlijk moet een rol als vrijwilliger goed te combineren zijn met uw privéleven. Daarom bepaalt u zelf waar, wanneer en in welke vorm u ondersteuning biedt aan cliënten. Er zijn ontzettend veel manieren om de dag van een oudere aangenamer te maken. U kunt bijvoorbeeld:

  • hulp bieden bij groepsactiviteiten of meegaan met uitstapjes
  • een cliënt individueel ondersteunen of ondersteuning bieden op een woongroep
  • voor de gezelligheid op bezoek komen met uw huisdier of muziek maken
  • helpen bij het verzorgen van dieren of een (moes)tuin.

Samen bepalen we de juiste plek voor u

Waar bent u goed in? Wat vindt u leuk om te doen en wat geeft u voldoening? Op basis van uw wensen en kwaliteiten bekijkt u samen met een vrijwilligerscoördinator hoe u uw vrijwilligersrol kunt invullen. Op deze pagina vindt u de contactgegevens van de vrijwilligerscoördinatoren op locaties bij u in de buurt.

Het is mogelijk om eerst verschillende activiteiten uit te proberen. Na deze proefperiode kiest u de activiteit die het beste in uw agenda en bij uw wensen en talenten past. Weet u al heel goed op welke manier u ouderen wilt ondersteunen? Via onderstaande button ziet u welke interessante vrijwilligersfuncties en activiteiten op dit moment beschikbaar zijn.

Vacatures voor vrijwilligers