Header label
Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over opleidingen of stages binnen Mijzo? Misschien vind je hieronder het antwoord op je vraag. Staat het antwoord er niet bij of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Maarten van Gennip (praktijkopleider) via maarten.van.gennip@mijzo.nl.

  • Voor de opleiding Verzorgende IG (niveau 3) heb je minimaal een vmbo-diploma op het niveau kaderberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar niveau nodig. Of je stroomt door vanuit een BOL-opleidingstraject.
  • Voor de opleiding mbo Verpleegkundige (niveau 4) heb je minimaal vmbo-theoretische leerweg of een vergelijkbaar niveau nodig.
  • Voor de opleiding deeltijd hbo Verpleegkundig (niveau 6) heb je minimaal havo of mbo niveau 4 nodig.

Alle BBL-opleidingen duren gemiddeld 2-3 jaar.

Als je een carrièreswitch maakt naar de zorg en je hebt minimaal een mbo niveau 3 of 4 diploma in een ander vakgebied, dan kan de opleidingsduur verkort worden.

We spreken in de zorg van dubbele onregelmatigheid; zowel in tijden als in dagen. Natuurlijk houden wij ons aan de CAO-afspraken en weet je tijdig je rooster. Zelfroosteren is een begrip wat we binnen Mijzo toepassen. Zo kun je via een app of met de planner je roostervoorkeuren aangeven. Je werktijden liggen doorgaans tussen 07.00 en 23.00 uur. Tijdens het laatste deel van je studie kun je gevraagd worden om ook nachtdiensten te draaien.