Header label
Verhalen

Niets is te gek, alles is bespreekbaar. Zelf een initiatief opstarten bij Mijzo kan altijd. Corina nam het initiatief om naasten van cliënten te betrekken bij de zorg. Want alleen samen kunnen we de uitdagingen in de zorg aan.

Hoe beweeg jij mee met Mijzo?

Ik werk al sinds 2006 bij Mijzo, omdat er steeds nieuwe kansen voor me zijn. Ik begon als aspirant leerling verzorgende, groeide door tot hbo-verpleegkundige en ben nu teammanager zorg & welzijn. Hoe mooi is het dat je bij Mijzo kunt doorgroeien als je die ambitie hebt? De functie van teammanager is voor mij een nieuwe leuke uitdaging. Vanuit deze rol zorg ik dat mijn collega’s plezier hebben in hun werk en goed in hun vel zitten. Ik vind het belangrijk om een gedreven team te hebben met collega’s die stevig in hun schoenen staan. Dit helpt om de zorgtransformatie waar te maken en cliënten in samenwerking met naasten nu en in de toekomst verantwoorde zorg te bieden, eventueel met ondersteuning van technologische innovaties. Zo blijven ouderen langer zelfstandig.

Hoe draag jij bij de zorgtransformatie?

Mijn collega’s zorgen met heel hun hart voor cliënten. Ze nemen het liefst zoveel mogelijk handelingen van ouderen over, omdat dat goed voelt. Maar ze kunnen niet meer alles overnemen. Daar hebben ze het te druk voor. Bovendien willen ouderen ook zelfstandiger zijn. En dat vraagt om bewustwording en sociale innovatie. Ik draag bij aan de zorgtransformatie door een nieuwe manier van werken te stimuleren, waarmee ik ook hoop het werkgeluk van collega’s te bevorderen. Ik probeer mijn collega’s te prikkelen om anders te denken en het gesprek aan te gaan met naasten. Door de samenwerking met de community van een cliënt ontstaan er steeds weer nieuwe ideeën om bij te dragen aan de zelfstandigheid van ouderen.

Ik draag bij aan de zorgtransformatie door een nieuwe manier van werken te stimuleren. Ik probeer mijn collega’s te prikkelen om anders te denken en het gesprek aan te gaan met naasten.

Hoe prikkel je je collega’s om anders te denken en stimuleer je naasten om mee te helpen?

Ik heb Ervarea uitgenodigd. Deze theatergroep ontwikkelde een interactieve show om collega’s en naasten ervan bewust te maken dat de zorg anders georganiseerd moet worden en dat eigen regie van cliënten heel belangrijk is. De show kwam bij iedereen binnen. Collega’s en naasten ontdekten wat er allemaal onbewust van ouderen wordt overgenomen of voor hun gevoel van hen wordt ‘afgepakt.’ Na de show hebben we met ons team afspraken gemaakt. In welke taken zijn (zorg)medewerkers het beste? Welke taken moeten wij loslaten? En hoe kan een sociaal netwerk van betekenis zijn? Dit is voor iedere cliënt anders, dus we gaan nu het gesprek aan met cliënten en hun naasten om samen tot de beste werkwijze te komen.

Waarom raad je nieuwe collega’s aan om voor Mijzo te kiezen?

Mijzo is aanjager van de transformatie van de zorg. Dat betekent dat je in een dynamische werkomgeving terechtkomt, die continu verandert. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te ontdekken en doen wat je leuk vindt. Kijk maar naar waar ik in 2006 begon en waar ik nu sta! Niets is te gek, alles is bespreekbaar. Wil je een nieuw initiatief opstarten, dan kun je een balletje opgooien en dat gaat dan vanzelf rollen. Er is altijd iemand die gelijk met je meedenkt en je ondersteunt. Dus, durf jij oude patronen los te laten en vernieuwend te denken? Dan is dit een hele fijne organisatie waarin je kunt groeien.


Wil jij net als Corina ook meebewegen met Mijzo? Solliciteer dan snel op één van onze vacatures.