Header label
Verhalen

Afke zocht zingeving en waardering in haar werk en maakte daarom een carrièreswitch naar de zorg. Nu komt ze na een werkdag met een grote glimlach thuis. In haar verhaal lees je waarom ze het zo mooi vindt om deel uit te maken van Mijzo.

Waarom heb jij de overstap gemaakt naar Mijzo?

Na zestien jaar werkzaam te zijn als ambtenaar voor Buitenlandse Zaken, merkte ik dat het tijd was voor iets anders. Ik zocht meer zingeving en waardering. Ik wil continu met mensen bezig zijn en direct het resultaat zien van mijn acties. Daarom ben ik gaan rondkijken in de zorg en heb ik een dagje meegelopen. Daar werd ik zo blij van. Ik kwam sinds jaren weer met een grote glimlach op mijn gezicht thuis. Toevallig kreeg ik toen van iemand een tip over het SwitchZ-traject. Een opleidingstraject voor zij-instromers waarin ik het vak kan uitproberen en mijn ambitie waarmaak: cliënten een fijne dag bezorgen. Daarnaast kan ik in dit traject mijn talenten inzetten om bij te dragen aan de innovatie van de zorg, zodat cliënten langer zelfstandig blijven. Nu haal ik elke dag zoveel voldoening uit mijn werk! Ik word regelmatig door cliënten vastgepakt voor een bedankje

Kun je meer vertellen over het SwitchZ-traject

Als je het SwitchZ-traject volgt, kun je bij Mijzo aan de slag en ga je eens in de twee weken een dag naar school. Verder ben je vrij in de invulling van je opleiding. Hierdoor is het goed in te passen in mijn leven. Bovendien ontvang ik tijdens mijn studie een volwaardig salaris en bouw ik pensioen op. Dat is ideaal. Natuurlijk is het best pittig om te werken en te leren. Maar omdat het zo interessant is, houd ik het goed vol. De leraren brengen de theorie enthousiast over, waardoor de lessen prettig te volgen zijn. Ook zijn de gesprekken met medecursisten uit andere zorgorganisaties leuk en leerzaam. In die gesprekken merk ik dat Mijzo echt vooruitstrevend is en openstaat voor nieuwe oplossingen om de zorg te verbeteren. Ik vind het heel mooi om daar deel van uit te maken.

Ik denk mee over hoe we de zorg anders kunnen inrichten. Mijzo geeft me de ruimte om ideeën aan te dragen en initiatief te nemen.

Hoe beweeg jij mee met Mijzo?

Ik denk mee over hoe we de zorg anders kunnen inrichten. Mijzo geeft me de ruimte om ideeën aan te dragen en initiatief te nemen. Zo heb ik de kans gekregen om een familieavond te organiseren. De hulp van naasten is hard nodig. Tijdens de familieavond was het mijn doel om naasten te stimuleren iets bij te dragen. Dat is simpeler dan mensen denken. Breng je familielid even een paracetamol, kleed hem of haar meteen aan als je ’s morgens een kop koffie komt drinken of ruim de vaatwasser uit. Daarmee kun je een cliënt heel blij maken en ontlast je zorgmedewerkers. Als de familie niet zo betrokken is, zijn er andere passende oplossingen. Vaak is er een technologische ontwikkeling beschikbaar die we in kunnen zetten. Dan denk ik: wat zijn we lekker bezig bij Mijzo! 

Hoe ervaar jij werkplezier bij Mijzo?

Ik voel me erg welkom. Door de prettige sfeer onder collega’s, maar ook omdat mijn teammanager speciaal voor mij een plek in de organisatie gecreëerd heeft. Er stond geen vacature open. Die mentaliteit en manier van denken zoek ik in een werkgever. We hebben iets niet, hoe zorgen we dat het toch lukt? Zo denk ik zelf ook graag. Alles is hier bespreekbaar en het team is ontzettend reflectief. Als ik iemand vraag om feedback over de manier waarop ik een verpleegkundige handeling uitvoer, komt er gelijk iemand meekijken en krijg ik tips en tops. Heb ik het even moeilijk, dan vangen mijn collega’s me meteen op. Dat is fantastisch. Als je twijfels hebt om hier aan de slag te gaan, kom dan zeker een dag meelopen om deze sfeer te proeven!


Wil jij net als Afke ook meebewegen met Mijzo? Solliciteer dan snel op één van onze vacatures.