Vrijwilligers overzicht

Wat gaat u doen?

U bezorgt de spelers een plezierige spelochtend door met z’n allen in beweging te zijn en in contact met elkaar. Iedere dinsdagochtend van 10–12 uur. U haalt de vitale ouderen op die in Dongepark op de lanen wonen ‘zoals thuis maar dan met hulp’. Afsluitend drinkt de ploeg een kopje koffie of thee.

Waar gaat u werken?

U wordt één van de vrijwilligers waar we hier in Dongepark mee samen werken. Dongepark is een zorglocatie van Mijzo, ruim en modern en ligt net buiten het centrum van Dongen. Gebouw en omgeving zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de ouder wordende mens. In deze locatie bieden wij zorg aan cliënten met een lichamelijke aandoening, met dementie, met niet-aangeboren hersenletsel NAH, het syndroom van Korsakov en met gerontopsychiatrische problemen.
Er wordt volop gebruikgemaakt van de gemeenschappelijke ruimtes als het café, het winkeltje, de kapsalon en de biljarttafel. We hebben zelfs een zwembad, een ruime theaterzaal, een visvijver en ook een Jeu de Boulesbaan

Wie bent u?

U speelt dit gezelschapsspel graag en u bent in uw element als u er wat begeleiding aan kan geven. Met oog voor de cliënt weet u te enthousiasmeren om er net iets meer uit te halen zonder over grenzen te gaan. U bent een sociaal meebewegende persoon en u weet van aanpakken en vooruitzien. U houdt zich aan afspraken zodat de groep op u kan rekenen.

Wat bieden wij u?

Wij reiken u de spelsets aan, uiteraard de bewoners, bij mooi weer de mooie buitenbaan en bij slecht weer de binnenmat.

Mijzo biedt een gezellige werkplek met sociale contacten en ruimte voor ideeën, persoonlijke ontwikkeling en vooral gezellige collega’s in een goede werksfeer. Onze organisatie gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby’s en talenten en maakt daar graag gebruik van. U wordt ingewerkt en er is de mogelijkheid om gratis workshops te volgen. Bij ons bent u collectief verzekerd en u wordt met regelmaat in het zonnetje gezet.

Wie zijn wij?

Mijzo is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de cliënten. Want door ze écht te leren kennen, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Ruim 2000 vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor de cliënten. Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om cliënten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U bent belangrijk!

Bent u geïnteresseerd?

Spreekt bovenstaande vrijwilligersfunctie u aan of heeft u nog vragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen. De vrijwilligerscoördinator neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voor deze functie is een Verklaring Omrent Gedrag (VOG) vereist.

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in
Vul een bericht in
Spam gedetecteerd!