Vrijwilligers overzicht

Voor locatie Spoorwiel zoeken we een gezellig en actief persoon die van fietsen houdt en onderweg een praatje kan maken.

 

Wat gaat u doen?

Regelmatig gaat u met de bewoner gezellig fietsen in de omgeving van Waalwijk. De dagen zijn bespreekbaar en tijden zullen variëren. Hierover kunnen afspraken gemaakt worden. U kunt zelfstandig de bewoner halen bij het appartement of op de afdeling om te gaan fietsen. Na afloop is er de mogelijkheid om samen met de bewoner bij de zorglocatie een kopje koffie te drinken..

De rolstoel wordt aan de voorkant vastgezet op een daarvoor bestemd plateau. De fiets heeft trapondersteuning om het fietsen makkelijker te maken. Voordat u gaat fietsen krijgt u een uitgebreide uitleg

 

Waar gaat u werken?

U bent van harte welkom bij Spoorwiel, één van de zorglocaties van Mijzo! In deze voormalige pastorie in Waalwijk zijn twee kleinschalige groepswoningen gesitueerd speciaal voor cliënten met dementie. Naast de groepswoningen beschikt Spoorwiel over tien ruime twee- en driekamerappartementen voor cliënten met lichamelijke aandoeningen. Spoorwiel is een plek waar iedereen welkom is en waar cliënten en wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten in de gezamenlijke ruimtes.

 

Wie bent u?

U bent graag buiten, enthousiast en in voor een gezellig gesprek. Er zijn geen speciale vaardigheden vereist. Ook als u niet bekend met de rolstoelfiets bent u van harte welkom. U krijgt uitleg over het gebruik.

Wat zoeken we in de vrijwilliger:

  • Affiniteit met de doelgroep ouderen
  • Iemand die rustig is
  • Iemand die kan genieten van de kleine geluksmomenten van de bewoners

Eigen ideeën vanuit de vrijwilliger zijn altijd welkom...

 

Wat bieden wij u?

Mijzo biedt u een gezellige werkplek waar u nieuwe sociale contacten kunt opdoen en ruimte krijgt voor eigen ideeën en persoonlijke ontwikkeling.

Mijzo gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby's en talenten. We bieden u goede begeleiding bij het inwerken en de mogelijkheid tot het volgen van gratis workshops. U bent collectief verzekerd en wordt jaarlijks meerdere keren in het zonnetje gezet.

 

Wie zijn wij?

Mijzo is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de cliënten. Want door ze écht te leren kennen, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Ruim 2000 vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor de cliënten. Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om cliënten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U bent belangrijk!

Bent u geïnteresseerd?

Spreekt bovenstaande vrijwilligersfunctie u aan of heeft u nog vragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen. De vrijwilligerscoördinator neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voor deze functie is een Verklaring Omrent Gedrag (VOG) vereist.

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in
Vul een bericht in
Spam gedetecteerd!