Vrijwilligers overzicht

 

  

Wat gaat u doen?

Bent u een buitenmens en wandelt u graag? Wij zoeken enthousiaste wandelaars die het gezellig vinden om op stap te gaan met onze wandelclub of individueel met een cliënt. Meestal zitten de bewoners in een rolstoel en begeleidt u de bewoner tijdens het wandelen. 

De maandagmiddag wordt afgesloten met een drankje op het plein binnen Dongepark. Op dinsdagmiddag drinkt u wat op een terrasje in het centrum van Dongen. Op de maandag t/m vrijdagochtend wandelt u met bewoners van de huiskamer op afdeling Lindelaan.

Waar gaat u werken?

U wordt 1 van de vrijwilligers waar we hier in Dongepark mee samen werken. Dongepark is een zorglocatie van Mijzo, ruim en modern en ligt net buiten het centrum van Dongen. Gebouw en omgeving zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de ouder wordende mens. In deze locatie bieden wij zorg aan bewoners met een lichamelijke aandoening, met dementie, met niet-aangeboren hersenletsel NAH, het syndroom van korsakov en met gerontopsychiatrische problemen. 

Er wordt volop gebruikgemaakt van de gemeenschappelijke ruimtes als het cafe, het winkeltje, de kapsalon en de biljarttafel. We hebben zelfs een zwembad, een ruime theaterzaal en een eigen visvijver.

Wie bent u?

U vindt het fijn om in groepsverband te lopen, houdt van gezelligheid en bent in voor een goed gesprek. Bovendien bent u 1 keer per week beschikbaar, op de maandag- en/of dinsdagmiddag van 13.30-16.00 uur en u kunt op tijd hier zijn om de bewoner op te halen. Op de ochtenden zijn de tijden vanaf 10.00-12.00 uur.

Wat bieden wij u?

Mijzo biedt u een gezellige werkplek met sociale contacten en ruimte voor ideeen, persoonlijke ontwikkeling en vooral gezellige collega's in een goede werksfeer. Onze organisatie gaat uit van uw kwaliteiten, wensen, hobby's en talenten en maakt daar graag gebruik van. U wordt ingewerkt en er is de mogelijkheid om gratis workshops te volgen. Bij ons bent u collectief verzekerd en u wordt met regelmaat in het zonnetje gezet.

Wie zijn wij?

Mijzo is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven. We zijn er voor ouderen, revalidanten en mensen met chronische aandoeningen. Daar waar thuis ook is. We zijn nieuwsgierig naar het verhaal achter de clienten. Want door ze echt te leren kennen, kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze organisatie. Ruim 2000 vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in voor de clienten. Mijzo is een open organisatie, waar u zichzelf kunt zijn en waar u gezien en gewaardeerd wordt. U ervaart de vrijheid om clienten bij te staan in het maken van hun eigen keuzes en beslissingen. U bent belangrijk!

Bent u geïnteresseerd?

Spreekt bovenstaande vrijwilligersfunctie u aan of heeft u nog vragen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen. De vrijwilligerscoördinator neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voor deze functie is een Verklaring Omrent Gedrag (VOG) vereist.

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in
Vul een bericht in
Spam gedetecteerd!