terug naar overzicht

Eerste rol

“In 2013 hoor ik via een bekende over Theatergroep Message die ‘The Passion’ ging opvoeren. Uit nieuwsgierigheid ben ik een kijkje gaan nemen. De theatergroep bestaat uit jongeren die zelf stukken op de planken brengen. Ik vond het indrukwekkend en voor ik het wist had ik zelf een kleine rol als apostel te pakken. Hoewel ik niet super goed kon zingen en enkel met de groepsnummers meezong, was mijn passie voor zingen en acteren geboren. Naarmate de jaren vorderden ging het steeds beter en ben ik op zoek gegaan naar een theaterschool om me verder te ontwikkelen. Zo ben ik bij Theaterschool Babzz terechtgekomen waar ik inmiddels al twee jaar lessen volg."

Solo

"Dit jaar zouden we met Babzz de musical Ozz, gebaseerd op ‘The Wizard of Oz,’ op de planken brengen. Na auditie te hebben gedaan was ik ontzettend trots op de mooie rol die ik had bemachtigd. Dit zou de eerste keer zijn dat ik solo zou gaan zingen. Helaas zijn alle optredens vanwege de uitbraak van het coronavirus afgelast. Daarom organiseren we aan het eind van het jaar een dinnershow. Iedereen die een solo zou hebben in Ozz, mag deze tijdens de dinnershow alsnog ten gehore brengen. Super spannend! Met mijn theatergroep hebben we onlangs 10 afleveringen ‘Message TV’ gemaakt op YouTube, en gaan we de voorstelling die eigenlijk op de planning stond, omtoveren tot een film. Ook heel spannend, maar fijn dat ik op deze manier toch met mijn passie bezig kan blijven in deze bijzondere tijd."

Mijn collega’s weten wanneer ik repeteer. Als ik toch ben ingeroosterd op een repetitieavond, zijn er genoeg lieve collega’s die met me willen ruilen.

Uit mijn comfortzone

"Desalniettemin hoop ik dat alles snel weer ‘normaal’ wordt. Twee avonden in de week repeteren geeft mij zo veel ontspanning en plezier met mijn tegenspelers. Het inleven in andere personages helpt me ook om uit mijn comfortzone te komen. Het vergt veel oefening, maar ik groei steeds verder in mijn rollen. Het geeft zo’n kick als je uiteindelijk mag optreden voor publiek. Alles komt dan mooi samen. Zoals vorig jaar toen we een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog opvoerden. We hadden ontzettend hard gewerkt om iets moois neer te zetten, dat we de mensen in de zaal aan het huilen kregen. Ik weet niet of we dat ooit nog gaan overtreffen."

Flexibel

"Hoewel ik enorm geniet van mijn passie, heb ik niet de ambitie om actrice te worden. Het is leuk om te doen in mijn vrije tijd, naast mijn werk als helpende bij Mijzo. Soms laat ik de cliënten en mijn collega’s een filmpje zien van stukken die ik heb gespeeld. Zij vinden het leuk om mij ook op die manier te zien. Collega’s kennen de vaste momenten waarop ik repeteer. Als ik toch een keer een dienst heb op één van die avonden, zijn er genoeg lieve collega’s die met me willen ruilen. Verder ben ik flexibel en werk ik graag op de andere dagen. Ook wordt er rekening gehouden met mijn uitvoeringsweekenden en soms neem ik daar gewoon lekker een paar dagen vrij voor!"

Wil jij net als Yessica jouw passie combineren met werken in de zorg bij Mijzo? Solliciteer dan snel op één van onze vacatures.