terug naar overzicht

Overvallen

“Vier jaar geleden werd ik door mijn buurvrouw gevraagd of ik het leuk zou vinden om me aan te sluiten bij het een koor. Op dat moment werd ik min of meer overvallen door deze onverwachte vraag. Toch was ik nieuwsgierig en besloot een keer te gaan kijken en luisteren. Ik was meteen verkocht! Sindsdien heb ik me bij hen aangesloten. Het koor, Zanggroep Eijgen Wijsch, bestaat uit 23 dames die meerstemmige liedjes zingen. We hebben een gevarieerd programma. Van Nederlandstalige nummers van Gerard van Maasakkers, tot Afrikaanse liedjes met de djembé. Meestal zingen we Ierse folksliedjes waar een mooi verhaal achter schuilt."

Dagelijkse dingen loslaten

"Het is niet dat ik zo geweldig kan zingen, maar voor mij is vooral de ontspanning die het me geeft erg belangrijk. Het is iets waar ik blij van wordt, wat mij energie geeft en waar ik elke week weer naar uitkijk. Het samen instuderen van nieuwe nummers helpt me de dagelijkse dingen even los te laten. Als groep kunnen we iets heel moois neerzetten. Wekelijks repeteren we op donderdagavond met aansluitend een gezellig samenzijn. De sociale contacten die ik opdoe zijn van grote meerwaarde. Je hebt het gevoel ergens bij te horen. En ik houd gewoon van de gezelligheid!"

Regelmatig mag ik voor de cliënten bij Mijzo optreden. Mooi om op die manier mijn werk en mijn passie te kunnen combineren.

Hoogtepunten

"Naast het zingen, maak ik ook deel uit van het bestuur als secretaris. Ik zorg dat de administratie op orde is en houd de website up-to-date. Daarnaast ben ik regelmatig bezig met het organiseren van optredens. Eén van de hoogtepunten was ons optreden tijdens het tienjarig bestaan van onze zanggroep, bijna drie jaar geleden. We hebben dit gevierd tijdens een prachtige middag met veel publiek in de Lambertuskerk in Raamsdonk. Inmiddels zijn we alweer bezig met de organisatie van het volgende hoogtepunt, een kerstconcert in de Geertruidskerk in Geertruidenberg. Onze droom is om ooit nog eens een soort festival te organiseren in onze eigen gemeente."

Gouden combi

"Ik vind het fijn om iets voor anderen te kunnen betekenen. Met het zingen kan ik iets betekenen voor zowel het koor als voor het publiek bij onze optredens. Ook in mijn werk als medewerker backoffice CSB beteken ik dagelijks iets voor de cliënten en naasten waarmee ik in contact kom. Wat helemaal mooi is, is wanneer ik voor de cliënten bij Mijzo mag optreden. Ik organiseer namelijk regelmatig optredens op de Mijzo locaties. Zo hebben we gezongen tijdens de opening van Buurstede 15 en zijn we vaak aanwezig bij de levende kerststal op Dongepark waar we in Dickensstijl optreden. Een kerstoptreden op Oosterheem is een vast gegeven. Tijdens het Glazen Heem in 2018 hebben wij een privéconcert gegeven aan de teammanagers die zich rond de kerstdagen vijf dagen lang lieten opsluiten om geld in te zamelen waarmee wensen van cliënten in vervulling konden worden gebracht. Zo’n optreden valt soms onder werktijd, maar daar neem ik graag vrij voor. Mooi om op deze manier mijn werk en passie te kunnen combineren.”

Wil jij net als Rudy jouw passie combineren met werken in de zorg bij Mijzo? Solliciteer dan snel op één van onze vacatures.