terug naar overzicht

Nieuwe uitdaging

“Als klein meisje kon ik al niet stilzitten. Vooral het bewegen op muziek vond ik heerlijk en ik ben al snel op een dansschool terechtgekomen. Vanuit daar is alles begonnen. Na jaren verschillende dansstijlen als jazz, moderne dans, ballet en street dance te hebben uitgeoefend, miste ik toch de gedrevenheid en saamhorigheid van het team. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Toen ik door een goede vriend werd meegenomen naar een vrije dansavond en in contact kwam met ballroomdansen, twijfelde ik geen seconde om naar deze dansstijl over te stappen. Inmiddels beoefen ik deze stijl al tien jaar en dans ik zowel nationale als internationale wedstrijden."

Hongerig

"Ik ben gespecialiseerd in Latin en dans de Chacha, Samba, Paso, Rumba en Jive op het hoogte niveau van Nederland binnen de WDC Dutch Amateur League. Momenteel zijn mijn danspartner en ik ontzettend blij en trots op onze vijfde plaats in Nederland. Tegelijkertijd zijn we hongerig om nog hoger te eindigen. Op grote internationale wedstrijden is het mijn droom om een constant niveau van de top 48 te bereiken. In mijn danscarrière heb ik al veel bijzondere momenten meegemaakt die mij altijd bij zullen blijven. Zo heb ik een wereldkampioenschap gedanst in een hotel in Disneyland Parijs en danste ik één van ’s werelds grootste wedstrijden in Blackpool Engeland."

Lust en mijn leven

"Maar mijn hoogtepunt was toch wel afgelopen jaar. Nadat mijn vorige partner plots besloot te stoppen, vond ik een nieuwe danspartner. Ik ben dolgelukkig. We zitten ontzettend op één lijn en zijn goed op elkaar ingespeeld. We proberen met ons lichaam de muziek en emotie te interpreteren en te vertalen om zo het publiek te raken met ons verhaal en onze energie. Dansen is echt alles voor mij. De ontspanning, het plezier, het reizen, de sociale contacten en de voelbare groei die ik als persoon doormaak tijdens mijn danscarrière. Het is mijn lust en mijn leven. En dat allemaal samen met een fantastische danspartner."

Vandaag ga ik eerder naar huis voor mijn danstraining, dan werk ik morgen iets langer. Fijn om mijn twee grootste passies met elkaar te kunnen combineren.


Flexibel werken

"Om op het hoogste niveau te blijven, hanteren wij een strak trainingsschema. Bijna iedere dag na werktijd ben ik in de dansstudio te vinden, waar we zo’n 1,5 tot 2,5 uur per keer trainen. Soms is het haasten om alles te combineren. Omdat ik al langere tijd wedstrijden dans, ben ik niet anders gewend dan mijn danscarrière af te stemmen op mijn carrière als teammanager bij Mijzo. Op de dagen dat ik in Amsterdam train, probeer ik mijn werkzaamheden zo te plannen dat ik wat eerder naar huis kan. Wanneer ik dicht bij huis train werk ik vaak wat langer door. Het is fijn dat ik hierin flexibel kan zijn."

Passies combineren

"Veel eigenschappen die ik nodig heb tijdens het dansen, zie ik ook terug in de persoon die ik ben op het werk. Wanneer ik iets in het dansen wil bereiken denk ik in mogelijkheden en zet me voor honderd procent in om mijn dromen waar te maken. Ik geef niet zomaar op. Die gedrevenheid, creativiteit en discipline herken ik ook absoluut in mijn werk als teammanager. Als je iets doet wat je echt leuk vindt, geeft dat enorm veel energie. Dat maakt het makkelijker om mijn twee passies met elkaar te combineren. En wanneer er een goed nummer voorbij komt, waag ik natuurlijk weleens een dansje met een cliënt op onze afdeling.”

Wil jij net als Lisa jouw passie combineren met werken in de zorg bij Mijzo? Solliciteer dan snel op één van onze vacatures.