terug naar overzicht

Snoepwinkel

“Een aantal jaar geleden merkte ik dat ik ’s avonds veel televisie keek en steeds maar bezig was met mijn telefoon. Ik kreeg daar zo’n onbevredigend gevoel van. Dat wilde ik doorbreken. Op een dag viel mijn oog op een handwerkwinkel bij mij in de buurt. Ik ging een kijkje nemen en… wauw! Het was net een snoepwinkel voor mij. Al die mooie bolletjes wol in de meest prachtige kleuren. Zo is het balletje – of moet ik bolletje (wol) zeggen – gaan rollen. Ik was verkocht! Ik schafte direct haakspulletjes aan en ben thuis aan de slag gegaan met het haken van een sjaal. Dit heb ik geleerd door veel naar filmpjes op YouTube te kijken. Inmiddels haak ik van alles. Kussens, plaids, tassen… Het kan niet gek genoeg.”

Etuitjes voor het goede doel

“Een tijdje terug kwam ik op Instagram een bericht tegen van Studio Hip en Stip: ‘Haken voor kids op de Filipijnen.’ De droom van eigenaresse Annemarie Huijzer is om samen met haar volgers etuitjes te haken voor een kindertehuis op Cebu, de Filipijnen. Ik vond dit zo’n mooi initiatief dat ik direct het patroon heb gedownload en met restjes katoen aan de slag ben gegaan. Inmiddels zijn er al meer dan 1.500 etuitjes bij Annemarie afgeleverd, waarvan 25 van mij! Het geeft mij zo’n goed gevoel om iets voor de kindjes op Cebu te betekenen. Het idee dat ik hen blij kan maken met een zelfgemaakte creatie geeft mij een lach op mijn gezicht.”

Bij cliënten die zelf haken is mijn passie vaak een aanleiding tot een praatje. We wisselen regelmatig tips en weetjes uit.

Praatje

“Bij Mijzo werk in een klein, maar hecht thuiszorgteam. Mijn collega’s zijn dus zeker op de hoogte van mijn passie en reageren enthousiast. Ik krijg bijvoorbeeld veel reacties op mijn gehaakte tas met ronde bamboehandvatten, mijn persoonlijke favoriet. Bij cliënten die zelf haken en breien is mijn passie vaak een aanleiding tot een praatje. Zo kom ik regelmatig bij een mevrouw van 103 jaar. Zij handwerkt nog veel. Ik vind het ontzettend leuk om te zien wat ze maakt, vooral op zo’n hoge leeftijd. Ze breit veel voor haar achterkleinkinderen. Dat levert vaak mooie gesprekken op. En we wisselen regelmatig tips en weetjes uit.” 

Gehecht

“Ik ben enorm gehecht aan mijn passie. Ben ik nog met het ene project bezig, zit het volgende alweer in mijn hoofd. Er zijn zo veel mooie patronen te vinden in boeken en op internet. En ik doe ook veel ideeën op via Instagram. Ik volg diverse haaksters die mij inspireren. Soms haak ik wel 2 tot 3 uur per dag. Voor ik het weet ben ik zo een uur verder. Het is voor mij een goede combinatie tussen inspanning en ontspanning. Het geeft me een goed gevoel als ik iets zelf heb gemaakt. En ik maak graag bekenden blij met mijn creaties. Het is uniek en persoonlijk. In de toekomst hoop ik meer te haken voor het goede doel. Zoals sjaals en mutsen voor kinderen in weeshuizen. Of voor ouderen in Roemenië om zich warm te houden tijdens de koude winters. Ik hoef me niet te vervelen!”

Wil jij net als Karin jouw passie combineren met werken in de zorg bij Mijzo? Solliciteer dan snel op één van onze vacatures.