terug naar overzicht

Held van de dag

“Voorheen fietste ik veel. Doordat mijn fietsmaatje blessures kreeg, zochten we echter naar een andere fysieke inspanning. Dat is wandelen geworden, alweer ruim 20 jaar geleden. Nog steeds loop ik samen met hem wandeltochten om fit te blijven, te ontspannen en te genieten van de natuur. Maar naast een hobby, is het voor mij ook een sport geworden. Jaarlijks loop ik misschien wel meer dan 1000 kilometer. Ik geniet van de lijfelijke inspanning en de kick als het lukt om grote afstanden af te leggen. Ik loop dan ook vaak alleen om te kunnen trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse, waaraan ik inmiddels al zeven keer heb deelgenomen. Ik ben eraan verslaafd geraakt. De sfeer is ontzettend leuk en je voelt je de held van de dag als het je weer een dag is gelukt om 40 kilometer te lopen."

Je hoofd leegmaken

"Als coördinator ARBO besteed ik bij Mijzo regelmatig aandacht aan het onderwerp bewegen. Ik geloof namelijk dat bewegen je jong en gezond houdt. Ik schrijf erover de nieuwsbrief en organiseer wandeltochten en andere activiteiten voor medewerkers. Zo heb ik eens een challenge georganiseerd ‘wie de meeste stappen kon zetten.’ Alle medewerkers kregen een stappenteller en wie aan het einde van de maand de meeste stappen had gezet kreeg een cadeaubon voor ‘Happen & Stappen,’ een combinatie van wandelen en eten. Van sommige zorgcollega’s kreeg ik de reactie: “Maar ik beweeg al zo veel tijdens het werk.” Dat klopt, maar als je aan het werk bent ben je in je hoofd met van alles bezig. Dat is het mooie van wandelen; je kunt lekker je hoofd leegmaken. En houd je niet van wandelen? Geen probleem. Met de actie heb ik ook collega’s gemotiveerd om iets te ondernemen dat wél bij hen past, zoals boksen of zwemmen."

Ik zet mijn passie voor wandelen in om collega's te motiveren tot meer beweging.

Nieuwe uitdaging

"Voor eind 2019 had ik voor mezelf weer een nieuwe uitdaging gevonden. In de nieuwsbrief van de wandelbond las ik over de actie ‘3FM Serious Request: The Lifeline.’ Drie teams van 3FM-dj’s trekken in estafettevorm te voet door Nederland waarbij ze geld ophalen om jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel. Toen ik zag dat je je als deelnemer kon opgeven om zelf geld in te zamelen door één van de etappes van 20 kilometer mee te lopen sprak mij dat meteen aan. Het is mooi dat ik met wandelen kan bijdragen aan een goed doel. Ik heb me overigens meteen voor twee etappes opgegeven. En ik heb mezelf als doel gesteld om minimaal 500 euro op te halen. Mede dankzij de sponsoring van diverse Mijzo collega’s is dat gelukt!"

Zou het me lukken?

"Inmiddels ben ik met pensioen en ga ik zeker niet stilzitten. Een van de dingen die ik zal ondernemen is vanuit huis de wandeltocht naar Santiago de Compostela lopen. Maar liefst 2800 kilometer. Ik kwam op het idee toen ik ruim 20 jaar geleden al zo’n 900 kilometer van die tocht heb afgelegd. Ik doe het niet vanuit religieuze overwegingen, maar vooral om te genieten van het lopen en de omgeving. Ik kwam destijds op zulke prachtige uitzichtpunten, daar kan ik echt van genieten. Ik ben echt een buitenmens. En natuurlijk doe ik het ook voor de uitdaging. Ik ben al druk aan het voorbereiden. Hoe kan ik zo licht bepakt mogelijk op reis gaan? Ik zal al mijn benodigdheden, inclusief tent, in een rugzak van maximaal zeven kilo moeten krijgen. Zou het me lukken?"

Wil jij net als Hans jouw passie combineren met werken in de zorg bij Mijzo? Solliciteer dan snel op één van onze vacatures.