terug naar overzicht

Momentopname

“Vroeger stond ik altijd vooraan als iemand een camera tevoorschijn toverde. Ik denk dat mijn passie voor video en fotografie er toen al in zat. Het grappige is dat ik naarmate ik ouder werd, er weinig mee gedaan heb. Totdat ik zeven jaar geleden mijn vriend leerde kennen die helemaal gek is van fotografie. Hij leerde me omgaan met een camera en liet me kennismaken met foto- en videobewerkingsprogramma’s. Toen ik voor mijn HBO-Verpleegkunde opleiding stage ging lopen in Australië schafte ik mijn eigen spiegelreflexcamera aan. Na drie maanden kwam ik thuis met de mooiste foto’s en video’s. De uitdaging zit hem voor mij in een momentopname zo mooi en creatief mogelijk vastleggen, zodat anderen er ook van kunnen genieten. Het zorgt ervoor dat ik me echt bewust ben van het moment waarin ik me bevind. Daarnaast combineer ik het graag met een dagje uit. Als mijn vriend en ik naar de dierentuin gaan, vinden we het leuk om er een wedstrijd van te maken. We gaan heel technisch te werk om de beste foto te maken en laten die dan beoordelen door familie.”

Pluspunten

“Tijdens mijn studie HBO-Verpleegkunde kwam mijn passie goed van pas. De docenten waardeerden het als ik mijn opdrachten op creatieve wijze invulde, bijvoorbeeld in de vorm van een video. Zo moest ik voor mijn minor ‘Active Ageing’ een presentatie geven over hoe de oudere generatie er in 2021 uit zal zien. Ik heb toen een eigen nieuwsuitzending opgenomen met mezelf als nieuwslezeres. Daarmee scoorde ik natuurlijk pluspunten op creativiteit! Daarnaast heb ik de bevindingen en conclusies van mijn afstudeeronderzoek over de sociale zorgrobot Tessa gebundeld in een video. Daarin leg ik uit wat de zorgrobot is, voor wie deze geschikt is, laat ik praktijkvoorbeelden zien en doe ik een oproep aan andere zorgverleners om met Tessa te gaan werken. Samen met mijn vriend heb ik de opzet bepaald, alles gefilmd en gemonteerd. Een video spreekt vaak toch meer aan. Ik kreeg er veel positieve reacties op.”

Vloggen

“Mijn onderzoek naar de zorgrobot werd uiteindelijk genomineerd voor de Zorg Innovatie Award (ZIA). Deze award werd bij Volckaert ieder jaar uitgereikt aan zorgteams die met de meest innovatieve zorgprojecten aan de slag zijn gegaan. Samen met mijn werkbegeleider heb ik het project gepitcht voor een jury. En met succes. We wonnen de eerste prijs! Een cheque van duizend euro om in het project te investeren. Daarmee zijn we een pilot gestart met drie Tessa zorgrobots die worden ingezet bij cliënten van de wijkverpleging. Ik wil hier graag meer bekendheid aan geven in de rest van de organisatie. Daarom ga ik binnenkort vloggen. In een aantal vlogs intoduceer ik Tessa en deel ik mijn kennis met andere zorgmedewerkers binnen en buiten de organisatie. Ik hoop daarmee op een leuke, enthousiaste manier mensen te inspireren tot ‘het betreden’ van het zorgtechnologische tijdperk.”

Ik combineer mijn passie voor video met mijn werk als wijkverpleegkundige. Binnenkort ga ik namelijk vloggen om collega’s te enthousiasmeren meer met zorgtechnologie te werken.


Eigen regie

“Ik ben enorm blij dat ik de kans krijg mijn passie voor video in te zetten om collega’s te enthousiasmeren om met zorgtechnologie aan de slag te gaan. Mijn creativiteit en kennis over video en fotografie komen goed van pas bij de promotie hiervan. Ik hoop dat mijn inzet anderen bij Mijzo inspireert, motiveert en tot nadenken aanzet over de eigen manier van zorgverlening. Of dit nu intra- of extramuraal is. Want hoe fijn is het, als je een cliënt iets kunt bieden dat hem of haar helpt bij het behouden van de eigen regie en de zelfstandigheid. Er is zo veel meer dan alleen fysieke zorgverlening. Ik geloof dat zorggerelateerde technologieën het zorgproces kunnen verrijken. Wie weet helpen mijn vlogs om iemand kritisch te laten kijken naar de manier waarop hij of zij al jaren zorg verleent en helpen ze inzien welke positieve invloed zorgtechnologie kan hebben op de effectiviteit en efficiëntie van het zorgproces. Fijn dat mijn passie daaraan kan bijdragen!”

Wil jij net als Demi jouw passie combineren met werken in de zorg bij Mijzo? Solliciteer dan snel op één van onze vacatures.